Пароізоляційна плівка. Для чого потрібна?


Кілька десятиліть тому для зведення покрівельної конструкції використовували лише покрівельний матеріал, і цього було достатньо, щоб задовільнити вимоги тогочасних стандартів водонепроникності. Однак в наш час з’явилося багато стандартів та суворих вимог, котрим повинна відповідати конструкція будівлі. Паралельно цьому стрімко розвиваються новітні технології, даючи змогу втілити в життя найсміливіші мрії, щодо складних конструкцій або меншого кута нахилу даху. Однією з вимог під час монтажу покрівлі є пароізоляційна плівка.

Зміна віку, зміна потреб

Раніше, зведення мансарди не користувалось великим попитом, однак сьогодні облаштувати тут жилий простір — є природнім. Також популярним стало зведення дахів у середземноморському стилі, з меншим кутом нахилу, що кинуло чималий виклик майстрам та підрядникам.

Важливим аспектом при облаштуванні мансарди є – ретельно продуманий захист. Матеріали, що використовують в процесі обладнання даного простору, наприклад гіпсокартон чи інші теплоізоляційні матеріали, особливо чутливі до вологості. Саме тому надзвичайно важливо, щоб дах був правильно покритий і максимально ефективно захищав від опадів.

 

Покрівлі недостатньо, потрібна пароізоляційна плівка

Сучасні покрівельні матеріали, виготовлені з різноманітних матеріалів, забезпечують ефективний захист, але цього не достатньо. Рішенням цьому є широкий вибір підпокрівельних плівок, серед яких потрібно обрати саме ту, котра ідеально підходить під конструкцію нашого даху.

 

Пароізоляційна плівка – для ідеального покриття

Підпокрівельна плівка захищає від потрапляння снігу та вологи в конструкцію покрівлі. Надмірна кількість вологи може зруйнувати ефективність ізоляції та викликати появу плісняви. Вибір правильної підпокрівельної плівки суттєво залежить від кута нахилу даху: чим менший кут нахилу, тим міцнішою повинна бути плівка. Також важливо, щоб підпокрівельна плівка мала наступні властивості: високий показник міцності на розрив, високу стійкість до температур та стійкість до ультрафіолетового випромінювання.

 

Вид плівки – має значення

На вибір плівки в значній мірі впливає конструкція даху. У випадку недостатньої вентиляції з часом може з’явитися цвіль, і знищення конструкції покрівлі стане незворотним. Для виправлення такої помилки потрібно повністю демонтувати дах, але це вкрай важко, довготривало та затратно.

Використання пароізоляційної плівки буде доцільним при дворазовій вентиляції покрівлі. Підпокрівельна плівка укладається на крокви та кріпиться за допомогою контробрешітки. Так, під час будівництва утворюється подвійний вентиляційний проміжок. Один утворюється між покрівельним матеріалом та під покрівельною плівкою, що сприяє відведенню вологи, яка потрапляє зовні або просочується крізь зазори та стики покрівлі. Інший утворюється між теплоізоляцією та підпокрівельним матеріалом, таким чином пара котра йде зсередини має змогу випаровуватись.

 

Пароізоляційна плівка з внутрішнього боку теплоізоляції

 

Волога не повинна потрапляти всередину теплоізоляції

Потік повітря, що утворюється у вентиляційних проміжках, допомагає відведенню вологи, не руйнуючи при цьому конструкцію покрівлі чи ізоляцію. Коли мова йде про пароізоляційну плівку, Sd показник не має бути нижчим ніж у теплоізоляції.

З внутрішнього боку теплоізоляції повинна бути встановлена пароізоляційна плівка. Так пара, котра піднімається з середини будівлі, не потрапляє в ізоляцію та значно зменшується ризик утворення конденсату у зовнішніх холодних шарах теплоізоляції.

 

Якість, надійність та багаторічний досвід

Щоб протягом декількох десятиліть дах не втрачав своєї захисної функції, покрівельні матеріали та підпокрівельна плівка повинні бути бездоганної якості. Однак, якою високою б не була якість цих матеріалів, вони зазнають підвищеного навантаження, тому з часом незворотнім стає процес старіння. Основні чинники, котрі впливають на зношування підпокрівельної плівки це – тепло та ультрафіолетове випромінювання.

 

З нами висока якість гарантована, підтвердження цьому – наш багаторічний досвід. Під час виробничого процесу постійно проводяться лабораторні випробування, щоб відповідати власним вимогам якості, так наша продукція задовольняє потреби наших клієнтів на найвищому рівні. Крім пароізоляційної плівки, наша компанія виробничими потужностями з виробництва гідроізоляційних мембран. У нашому блозі ви можете прочитати як саме потрібно та на що конкретно звертати увагу під час виботу гідроізоляційної мембрани/вітробар’єру

 


Супутні товари