Геотекстиль. Для чого ж він потрібен?


Геотекстиль - незамінний матеріал для створення доглянутого та охайного саду. Не дивно, що його застосування набуває все більшої популярності, як для професійних рішень, так і для приватних. У даній статті наведені найважливіші властивості геотекстилю, сфера його застосування та основні переваги.

Що ж таке геотекстиль?

 

Геотекстиль – термопластичний матеріал, котрий  знаходиться в безпосередньому  контакті  з підземними  водами та ґрунтом. Власне мова йде про спеціальне полотно з поліпропіленових волокон, яке виконує свою функцію, головним чином, завдяки своїй структурі та матеріалу з якого виготовлене.

 

Застосування геотекстилю дозволяє нам ефективно розділити окремі шари ґрунту. Окрім цього, використання геотекстилю має багато інших переваг і тому спектр застосувань також досить широкий.

 

Застосування геотекстилю

 

Де зазвичай використовують геотекстиль?

 

При укладанні садових доріжок або навколо них, навколо відпочинкових та барбек’ю зон, щоб запобігти проростанню бур’янів. Також  геотекстиль ефективно перешкоджає замулюванню у садових ставках.

 

Геотекстиль можна використати для захисту сільськогосподарських культур та від різноманітних гризунів. Однак цінною властивістю структури його матеріалу є – фільтрація дощової води.

 

Стандартною практикою є використання геотекстилю при армуванні стін з метою запобігання обвалів, та під час будівництва водосховищ, для більш ефективного утримання води. Так само відмінним рішенням може стати використання даного матеріалу для покриття парників.

 

Ще однією цінною властивістю геотекстилю є світлопроникність і його здатність пропускати повітря, але одночасно із цим він захищає рослини від несприятливих погодних умов та ультрафіолетових променів.

 

Переваги використання геотекстилю

 

Детально розглянувши різні сфери застосування геотекстилю, можна зробити висновок, що при його використання має багато переваг. Здебільшого використовується для захисту посівів від засмічування бур’янами, та для більш доглянутого, охайного саду.

 

Геотекстиль чудово підходить для розділення окремих шарів ґрунту, таким чином гарантуючи довге життя нашим рослинам та бездоганний вигляд прибудинкового мощення. Крім того його використовують завдяки таким властивостям: фільтрації, теплоізоляції, пригнічування бур’янів та дренажу.

 

Отже використання геотекстилю може розглядатися як свого роду інвестиція. А саме, як перспективна інвестиція, з віддачею на довгі роки вперед, що забезпечить доглянутий та вільний від бур’янів сад.

 

Як варто застосовувати геотекстиль?

 

Щоб правильно розмістити геотекстиль, не потрібно бути фахівцем! Практично будь-хто може впоратися з цим завданням. Все тому, що це не складна в освоєнні операція, яку легко зможе виконати навіть той, хто займається садовими роботами лише інколи.

 

Розмістити геотекстиль можна, як до, так і після посадки рослин. Логічно, що перший варіант є більш альтернативним, але другий також можливо здійснити. Для цього в процесі  укладання геотекстилю, у місці посадки рослини, потрібно зробити «Х» подібні отвори ножицями, щоб уникнути потрапляння рослин під полотно.

 

 

Як обрати вид та потрібну кількість геотекстилю?

 

На даний момент вже напевно постало питання який саме геотекстиль мені потрібно придбати? Звичайно, відповідно до майбутньої області застосування, але питання про необхідну кількість геотекстилю також є не мало важливим. То ж що стосується вибору розміру та типу, доцільно буде орієнтуватись на розмір та характер цільової області. Про всяк випадок можна придбати на 10 або 20 відсотків більше, ніж прорахована нами кількість, таким чином матеріалу буде достатньо без великого надлишку.

 


Супутні товари