Гідроізоляційна мембрана (супердифузійна мембрана) — важлива складова покрівельної конструкції. Мембрана захищає внутрішню теплоізоляцію від вологи, забезпечує вентиляцію підпокрівельного простору, при цьому, не пропускає вологу та бруд. Гідроізоляційна мембрана — найефективніша у своїй справі!

Гідроізоляційні мембрани тришарові, і складаються з паропропускної мембрани, розміщеної між двома шарами поліпропіленового флісу. Завдяки цьому, супердифузійна мембрана володіє високою паропропускною здатністю.

Для чого потрібна гідроізоляційна мембрана?

Облаштування гідро- та пароізоляції — обов’язкові етапи під час покрівельних робіт. Без правильно влаштованої ізоляції та вентиляції ваша покрівля не прослужить довго (заведеться грибок, або у теплоізоляцію потрапить волога). Як результат — капітальний ремонт даху.

Гідроізоляційна мембрана у конструкції покрівлі

Під час монтажу покрівлі, дуже важливо захистити її від вологи: всередину не повинна потрапити вода, а пар, що виходить з приміщення, не повинен затримуватись у покрівельному просторі.

Паропропускна гідроізоляційна мембрана — незамінна річ під час монтажу житлових опалювальних мансард.

Головна функція гідроізоляційної мембрани — вона не пропускає вологу в утеплювач, і, якщо він правильно вмонтований, то виконуватиме свою функцію. При цьому слід не забувати про те, що з внутрішньої сторони теплоізоляції необхідно використовувати пароізоляційну плівку.

   

Основні функції гідроізоляційної мембрани:

  • вентиляція підпокрівельного простору;
  • захист внутрішньої теплоізоляції від вологи, пилу;
  • виводить пар з утеплювача.

   

Гідроізоляційна мембрана — для чого ж вона потрібна?

Основною функцією мембрани є те, що вона не пропускає вологу в утеплювач, і, якщо він правильно вмонтований, то виконуватиме свою функцію. При цьому слід не забувати про те, що з внутрішньої сторони теплоізоляції необхідно використовувати пароізоляційну плівку.

Для того, щоб мембрана найкраще виконувала своє завдання, вона повинна бути належним чином встелена. Її потрібно стелити одна на одну з нахлестом 10-15 см.

   

Переваги застосування гідроізоляційної мембрани:

  • мембрана замінює одночасно два види плівок: гідробар’єр та вітрозахист, дозволяючи реалізувати конструкції без внутрішньої прихованої вентиляції;
  • гідроізоляційна мембрана може укладатися безпосередньо на теплоізоляцію, настил, дошки, фанеру, плити OSB, завдяки чому створюється додатковий простір для теплоізоляції, поліпшуються ізоляційні параметри конструкції;
  • мембрана збільшує термін служби теплоізоляції і дерев’яних конструкцій, причому, останні можуть встановлюватися без застосування хімічних консервантів;
  • застосування мембрани спрощує конструкцію, збільшує товщину утеплення при однаковій кількості дерева в кроквяній конструкції, прискорює процес її монтажу і тому це вигідно з фінансової точки зору.
         

Крім найпоширенішого місця використання гідроізоляційної мембрани у системі монтажу покрівельної конструкції, мембрану також використовують в якості вітробар’єру в конструкціях вентильованих фасадів.

   

Вентильований фасад – це сучасний і популярний спосіб облицювання, який має велику кількість переваг, при порівняно невеликій ціні та практично повній відсутності недоліків.

Однією зі складових під час монтажу вентильованого фасаду є гідроізоляційна мембрана/вітробар’єр.

     

Гідроізоляційна мембрана/вітробар’єр служить для захисту теплоізоляції з волокнистих матеріалів (наприклад, мінеральнjї вати) від вітрового напору, захищає теплоізоляцію від механічного руйнування (вивітрювання) та підвищеної повітропроникності в результаті вітрового напору через стики елементів і щілини, які утворюються під впливом температурних деформацій і допусків при монтажі.

       

Переваги вентильованого фасаду:

  • простота у монтажі;
  • швидкість виконання;
  • тривалість служби;
  • простота у догляді;
  • стійкість;
  • естетичність.
       

Вітробар’єр. Монтаж

Гідроізоляційна мембрана/вітробар’єр має хороші паропропускні здібності та гідроізоляційні властивості. Гідроізоляційна мембрана/вітробар’єр завдяки своїм паропропускним властивостям може монтуватися впритул до утеплювача. Кріпиться вітробар’єр за допомогою спеціального фасадного кріплення.

       

Захищаючи від атмосферної вологи, вітробар’єр пропускає пар зсередини конструкції, при цьому стіни всередині і сам утеплювач завжди залишаються сухим

Товари