Все, що потрібно враховувати під час вибору підпокрівельних плівок/супердифузійних мембран


Оскільки матеріали, що використовують для покрівлі будинку не виконують 100%-ий захист від зовнішнього проникнення вологи, а також від негативних властивостей пари, це забезпечується використанням гідроізоляційної плівки, пароізоляційної плівки чи супердифузійної мембрани. Саме завдяки ним забезпечується захист Вашої оселі.

У цій статті ми розкажемо про переваги використання гідроізоляційної плівки, пароізоляційноїх плівки, супердифузійної мембрани. Разом з цим розповімо на які характеристики потрібно звертати уваги під час вибору плівок/мембран.

 

Які характеристики ми можемо очікувати від підпокрівельних плівкок/супедифузійних мембран сьогодні?

Сьогодні, ми повинні виконувати подвійні очікування гідроізоляційними плівками, пароізоляційними плівками, супердифузійними мембранами. З одного боку, плівка під дах, дахова мембрана має слугувати захистом від вологи, що потрапила через покрівлю, щоб конструкція даху, теплоізоляція та інтер’єр будинку не були пошкоджені.

З іншого боку, температурна різниця, а також пар, що виділяється з використовуваного приміщення; його теж потрібно кудись відводити. Адже, застій пари, конденсату може нанести серйозної шкоди ізоляції, конструкції даху та підвісної стелі.

 

На основі яких факторів ми можемо впевнитися в якості супердифузійної мембрани?

Для забезпечення протистояння волозі, а також для забезпечення паропропускної здатності, супердифузійні мембрани складаються з 3-ох шарів. За виконання попередніх властивостей відповідає середній шар, так звана спеціальна мембрана.

За паропропускну здатність відповідає показник Sd. Чим менший показник Sd ми бачимо на супердифузійній мембрані, тим краща у неї паропропускна здатність.

Характеристикою W позначають той показник, за яким супердифузійну мембрану поділяють за водонепроникністю. Показник W1 — найкращий, тобто, зі збільшенням числа після W — водонепроникні якості знижуються.

 

Що таке супердифузійна мембрана і чому вона для нас буде ідеальним варіантом?

Так звані супердифузійні мембрани, це ті мембрани, що володіють високим показником Sd (паропропускної здатності) нижче 0,3 м. Адже через дахову мембрану пара може легко просочитися.

Отже, парі потрібно перетнути менший супротив. Супердифузійна мембрана забезпечує більше провітрювання, тому менше потрібно «ламати» собі голову через плісняву, конденсат, або інші негаразди, спричинені високою вологістю.

Перед купівлею варто пам’ятати, що обирати слід на основі дійсного технічного листа товару. Завдяки ньому, ми можемо відсіяти неякісний товар.

 

Чому важлива питома вага, жаростійкість, а також УФ-стійкість при виборі плівки під дах?

Про гідроізоляційну плівку, пароізоляційну плівку з найбільшою питомою вагою, тобто 100 г/м2, можна сказати, що вона сильніша і витриваліша, володіє більшою міцністю на розрив. Тому для облаштування своєї покрівлі, нам слід обирати плівку з найбільшою питомою вагою.

Потрібність у жаростійкості яскраво проявляється влітку. Адже влітку у підпокрівельному просторі вирує дуже жарке повітря, тому важливо, щоб плівка під дах витримувала високі температури, при цьому не втрачаючи своїх інших якісних характеристик.

Важливість стійкості до ультрафіолетового випромінювання полягає в тому, що між застеленням гідроізоляційної плівки, пароізоляційної плівки та монтажем покрівлі часто минає не один день. Тому важливо Як непокрита гідроізоляційна плівка, пароізоляційна плівка зможе вистояти перед сонячним випромінюванням.

 

Подальші важливі аспекти при виборі плівки/супердифузійної мембрани

Коли ми проєктуємо та монтуємо покрівлю свого будинку, то, звісно, прагнемо більш ніж десятирічної надійності,  хочемо унеможливити можливі негаразди спричинені поломкою або не правильним монтажем.

Якщо ми дотримаємось усіх вищенаведених аспектів і оберемо виключно якісні та надійні товари, то вже тільки з цим ми зробимо вагомий крок для якісного кінцевого результату.

Для вибору оптимального варіанту плівки під дах, супердифузійної мембрани, також слід враховувати кут нахилу покрівлі, тип обраної покрівлі, її колір, форму, а також можливі погодні умови.


Супутні товари