Мастерпласт інвестує в систему теплоізоляції


Мастерпласт стане другим за величиною виробником скловолоконної штукатурної сітки в Європі. Після того, як наприкінці минулого року було оголошено про рекордно велику інвестицію в систему охорони здоров’я, Мастерпласт знову інвестує.

Для зміцнення потужностей виробництва скловолоконної сітки в Суботиці, Мастерпласт інвестує 7,6 млн Євро. Даний проект фінансується з власних коштів та за рахунок державного ґранту в розмірі близько 3 млн Євро через Фонд Prosperitati. За допомогою нового устаткування на основі німецької технології, потужності виробництва можуть зрости приблизно на чверть. Таким чином угорська компанія стане другим за величиною в Європі виробником склотканини. Ця інвестиція включає в себе модернізацію існуючого обладнання, що дозволить підвищити якість, збільшити кількість та забезпечить ефективнішу роботу виробництва. Після вдосконалення, завод зможе виготовляти високоякісні будівельні та промислові скловолоконні сітки. Нове обладнання запустять орієнтовно на початку 2022 року.

 

 

 

З розвитком виробничої бази в Суботиці ми зможемо одночасно досягнути декілька цілей. Серед них збільшення виробничих потужностей на 25% (досягається за рахунок введення в експлуатацію нового виробничого обладнання, яке зможе виготовляти продукцію преміум класу – для найвимогливіших ринків). Ґрунтуючись на досвіді, набутому за попередні роки, ми також модернізуємо існуюче виробниче обладнання. Технологічні розробки і встановлення нового додаткового обладнання дозволять підвищити якість та ефективність виробництва, а також розширити асортимент продукції. Оновлене промислове виробництво та більш широкий спектр логістичних послуг дадуть змогу задовільнити індивідуальні потреби всіх ринків.

 

Результатом даної інвестиції є: збільшення товарообігу, що досягається за рахунок реалізації продукції преміум-категорії, що у свою чергу забезпечить вищу прибутковість. Очікується, що будівельні роботи та встановлення обладнання будуть завершені влітку 2021 року, а саме виробництво стартує на початку 2022 року. Відтак з виробничою потужністю 150 млн квадратних метрів на рік Мастерпласт стає другим за величиною у Європі та третім у світі виробником скловолоконної штукатурної сітки. Фінансування проекту на суму 7,6 млн євро здійснюється за рахунок власних коштів компанії, включаючи програму облігацій зростання, 39% відсотків суми становить державна допомога, котра була надана через Фонд Prosperitati на суму близько  3 млн Євро, а також за рахунок банківської позики.

 

«Окрім галузі охорони здоров’я , ми не припиняємо інвестиції  у будівельну галузь. Цим кроком ми зміцнимо власні виробничі потужності у тій товарній групі, у котрій ми маємо найбільший товарообіг. Виготовляючи високоякісну продукцію ми зможемо досягти найбільших європейських партнерів. У довгостроковій перспективі, основною метою є створення можливості повторного використання нашої теплоізоляційної системи. Яскравим прикладом цьому є зелена програма Hungarocell, що стартувала 2020 року. Наші очікування від будівельного ринку Угорщини особливо позитивні, адже його розвитку  сприяють посилення регулювання енергетики будівель, повернення 5% ПДВ від нового будівництва, можливість отримання державної допомоги в розмірі 3 млн форинтів на реконструкцію старих будівель» – додав Тібор Давід, президент компанії Masterplast Nyrt